Liusketie 32 | FI-90620 Oulu
+358 50 547 6049
TOJEKSI NOTA

Säännöllinen kiinteistön tekninen huolto ja kunnossapito ovat sijoituksesi arvon säilyttäjiä

Kiinteistön tekninen huolto ja kunnossapito ovat tärkeitä toimenpiteitä kiinteistöjen ylläpitämisessä ja varmistavat, että rakennukset pysyvät turvallisina, toimivina ja hyväkuntoisina käyttäjilleen. Ne sisältävät monia erilaisia tehtäviä ja huolenpitotoimenpiteitä sekä ennaltaehkäisevää että korjaavaa huoltoa.

Kiinteistönhuolto kattaa laajan valikoiman tehtäviä, jotka liittyvät kiinteistön päivittäiseen ylläpitoon ja huolenpitoon. Näitä voivat olla:

Siivous: Kiinteistön siivous ja yleisten tilojen puhdistus ovat osa kiinteistönhuoltoa. Tämä sisältää lattian puhdistuksen, roskien keräämisen, ikkunoiden pesun ja muiden pintojen puhtaanapidon.

Jätehuolto:
Jätehuollon järjestäminen ja jäteastioiden tyhjennys kuuluvat myös kiinteistönhuoltoon. Huolehditaan siitä, että jäteastiat ovat riittävän kokoisia ja tyhjennetään säännöllisesti.

Vihertyöt:
Kiinteistön ympäristön hoito, kuten nurmikon leikkaaminen, pensasaitojen trimmaus ja kukkapenkkien hoito, voidaan myös sisällyttää kiinteistönhuoltoon.
Valvonta ja turvallisuus: Kiinteistön valvonta- ja turvallisuusjärjestelmien ylläpito, kuten lukkojen tarkistaminen, hälytysjärjestelmien testaus ja valvontakameroiden tarkistaminen, kuuluvat kiinteistönhuoltoon.

Lämmitys, ilmanvaihto ja ilmastointi (HVAC): Huolehditaan lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien säännöllisestä huollosta, suodattimien vaihdosta ja tarvittaessa korjausten tekemisestä.


Kiinteistön kunnossapito puolestaan keskittyy ennaltaehkäisevään ja korjaavaan toimintaan rakennuksen ja sen järjestelmien ylläpitämiseksi hyvässä kunnossa. Tämä voi sisältää:
Säännöllinen tarkastus ja huolto: Suoritetaan säännöllisiä tarkastuksia ja huoltotoimenpiteitä rakennuksen eri osille ja järjestelmille, kuten putkistoille, sähköjärjestelmille, hisseille ja muiden laitteiden toimivuudelle.

Korjaustyöt: Tarvittaessa tehdään korjaustoimenpiteitä, kuten vesivahinkojen korjaus, putkien tai sähköjohtojen vaihto, maalaus ja muut vastaavat korjaukset.

Teknisten järjestelmien päivitykset: Teknisten järjestelmien, kuten sähköjärjestelmien, LVI-järjestelmien tai turvajärjestelmien päivitykset tehdään tarvittaessa, jotta ne vastaavat nykyisiä standardeja ja vaatimuksia.

Rakennuksen ulkoasun ylläpito: Kiinteistön ulkoasun ylläpitäminen, kuten maalipintojen korjaus, julkisivujen kunnostus ja muiden ulkoisten osien huolto, kuuluu myös kiinteistön kunnossapitoon.
Kiinteistönhuolto ja kunnossapito tehdään yleensä joko kiinteistön omistajan tai erillisen kiinteistöhuoltoyhtiön toimesta. Näiden toimenpiteiden säännöllinen suorittaminen auttaa varmistamaan rakennusten kestävyyden, pitkäikäisyyden ja turvallisuuden, sekä parantaa kiinteistön arvoa ja käyttökokemusta sen käyttäjille.

KERROMME LISÄÄ | OTA YHTEYTTÄ